INTEGRITY Dokumentace

Režim náhledu

Zaraz vám umožňuje otestovat konfiguraci ještě před jejím zveřejněním. To pomáhá předejít nechtěným důsledkům při nasazování nového nástroje nebo spouštěče.

Po zapnutí Preview & Publish budete mít přístup také k Zaraz History.

Aktivace režimu Preview & Publish

Ve výchozím nastavení je Zaraz nakonfigurován tak, aby ukládal změny v reálném čase. Chcete-li zapnout režim náhledu a otestovat nové funkce, které do Zarazu přidáváte, postupujte takto:

  1. V dashboardu Cloudflare přejděte na Historie stránce.

    Přejděte na Historie ↗
  2. Povolit Postup náhledu a publikování.

Nyní pracujete v režimu náhledu. Chcete-li změny uložit a zveřejnit, musíte vybrat Publikovat ve vašem účtu.

Otestujte změny před jejich publikováním

Jakmile máte Zaraz spuštěný v režimu náhledu, otevřete svůj web a nastavení vyzkoušejte:

  1. V dashboardu Cloudflare přejděte na Nastavení stránce.

    Přejděte na Nastavení ↗
  2. Přejděte na web, na kterém chcete nové nastavení vyzkoušet.

  3. Otevřete vývojářské nástroje prohlížeče. Pokud používáte Google Chrome, vyberte Zobrazit > Vývojář > Developer Tools.

  4. Vyberte Konzole panelu a zadejte následující příkaz pro spuštění režimu náhledu Zaraz:

    zaraz.preview("<YOUR_DEBUG_KEY>");
  5. Váš web se znovu načte společně se Zaraz Debuggerem a Zaraz použije nejnovější změny v režimu náhledu.

  6. Pokud jste se svými změnami spokojeni, vraťte se do dashboardu a vyberte Publikovat a použijte je pro všechny uživatele. Pokud ne, pokračujte v úpravě konfigurace pomocí dashboardu.

Režim náhledu ukončíte zavřením nástroje Zaraz debugger.

Deaktivace režimu Preview & Publish

Deaktivujte režim Preview & Publish, pokud chcete pracovat v reálném čase. Při práci v reálném čase se všechny změny provedené v dashboardu okamžitě projeví na doméně, se kterou pracujete.

  1. V dashboardu Cloudflare přejděte na Historie stránce.

    Přejděte na Historie ↗
  2. Zakázat Postup náhledu a publikování.

  3. V dialogovém okně zvolte, zda chcete smazat všechny nepublikované změny, nebo zda chcete publikovat změny provedené mezitím.

Zaraz nyní pracuje v reálném čase. Jakákoli změna, kterou provedete, se okamžitě použije na doménu, se kterou pracujete.